vineri, 27 iulie 2012

Romexpo-"Hai la referendum"

 Ieri am fost si eu sa vad cu ce se mananca aceasta miscare de la Romexpo.
 Cum la noi inca se mai practica efectul de turma era de asteptat ca la Romexpo sa vina multa lume pentru nimic...pardon pentru bere si mici. La un meci de fotbal din cate stiu in ziua meciului terasele si magazinele nu au voie sa serveasca bauturi alcoolice, dar de aici se face o miscare de amploare deci avem voie. Cati dintre noi s-au intrebat din banii cui s-a facut aceasta "miscare"? Foarte putini.
 Din banii obtinuti de la UE daca tot ii aruncam pe tot felul de porcarii ca de noi suntem mai tari decat cele mai bogate state si ne permitem sa cumparam capace de wc cu 15000 euro sau sa avem in comune toalete de mii de euro dar pe care sa nu le foloseasca nimeni ne permitem sa facem si asa ceva. Cateva trupe au cantat in fata Romexpo pe o scena destul de mare care costa si aia ( inchirierea scenei, montatul, demontatul ) normal ca si trupele au fost platite, doar nu putea sa scrie pe cantareti "Crucea Rosie" e Romania si nimic nu este gratis. Ne mai intrebam de ce am saracit? Uite inca o metoda de a arunca niste bani care puteau fi folositi altfel. De exeplu puteau fi donati unor centre pentru batrani sau pentru casele de copii, nu cred ca ei ar fi reusit in cateva ore sa "sparga" cateva mii chiar zeci de mii de euro asa cum au reusit cei de la Romexpo si poate ca le-ar fi ajuns pe un termen mai mare.
 O chestie care m-a uimit a venit chiar de la "Basenel" acum cateva zile la tv acesta a spus bine mai cu perdea cum ii place lui o chestie care este antonimul Constitutiei si anume ca cine nu merge la vot si sta acasa inseamna ca este pro Base... fie vorba intre noi dar asa ceva nu este total inversul drepturilor omului? Teoretic sunt obligat sa ma duc sa votez. Foarte frumos. Dar intr-o tara in care la ora 23:00 este un presedinte iar la 08:00 dimineata este altul este ceva la ordinea zilei...Deci dragii mei cititori haideti la referendum totusi mai sunt si altii care asteapta sa manance din "ciolanul" tarii... asteapta si altii sa risipeasca banii pe nimicuri ca intr-un final sa ne intrebam iar cu totii in cor " dar de ce am saracit". Dar parca mai avem nevoie de capace de wc si alte porcarii nu e asa? Lasa ca are UE bani... sa tot facem autostrazi 8km/an si sa tot punem panselute si bancute in parcuri de mii de euro.
 Bafta tuturor si ne auzim sa ne citim si alta data.
Romanul trebuie educat

Un comentariu:

SHARE